Nieuws 

 

Wil je reageren op een artikel? Klik dan op de titel.

 

 

FACEBOOK

FACEBOOK

Heeft u de FACEBOOKpagina al bekeken?

www.facebook.com/denkspellenvoorjehond

 

Geplaatst door Lianne

Lees meer »

Denkspellen voor je hond - STARTPAKKET -

NU TE KOOP

 

Denkspellen voor je hond! STARTPAKKET

- complete fotocollage-set (108 stuks 10x10cm)
- 4 bekers
- 4 bakjes
- 4 silicone cupcakevormpjes
- 4 gatenballen
- 2 plastic ballen
(wordt geleverd in verschillende kleuren)
Dit alles in een handig opbergmandje

Voor maar €24,95

(exclusief verzendkosten)

Geplaatst door Lianne

Lees meer »

Denkspellen voor je hond - FUNPAKKET -

NU TE KOOP

Denkspellen voor je hond! FUNPAKKET

- de fotocollages (108 stuks van 10x10cm) in handig bakje
- siliconen cupcake-tray 
- 6 gatenballen
- stapeltoren

(Wordt geleverd in verschillende kleuren)

Nu voor € 29,95 (exclusief verzendkosten)

Geplaatst door Lianne

Lees meer »

Nu ook te koop!

TE KOOP

De complete fotocollage-set
108 stuks van 10x10cm
In handig opbergmapje
Nu voor €19,95
(Exclusief verzendkosten)

Geplaatst door Lianne

Lees meer »

Waarom denkspellen?

.

Waarom?

Senna is echt een schat van een hond. Ze is nu bijna anderhalf jaar en dus lekker druk en speels. Voordat we denkspellen speelden kwam ik regelmatig thuis en trof mijn huis aan zoals op de foto's te zien is; één grote chaos... Van de kussens van de bank, het snoer van de laptop, onze crocs of de stoelpoten... niets was veilig... Elke keer als we de voordeur open deden was het weer een verrassing wat we zouden aantreffen.

Ik ging me verdiepen in het 'sloopgedrag' van haar en vroeg me af 'WAAROM?'. Als mijn man en ik thuis waren liet ze alles heel, maar zodra we de deur uit gingen begon het feest. Het spreekwoord 'als de kat van huis is dansen de muizen op tafel' kreeg voor mij meer inhoud.

Na een tijdje begon het me op te vallen dat ze niet sloopte als we (een dag daarvoor) een lange boswandeling hadden gemaakt, we naar het strand waren geweest of als ze lekker had gezwommen. Ze was dus 'uitgeput'... Helaas kunnen we niet elke dag naar het bos of het strand en dus moest ik iets anders verzinnen om haar bezig te houden. Via het internet kwam ik verschillende (Nederlandse, Engelse en Duitse) sites tegen over 'hersenwerk', 'intelligentiespellen' en het mentaal uitdagen van je hond. Er ging meteen een lampje branden: Dit zocht ik!! Er waren ook nog eens veel ideeën te vinden om zelf spelletjes en puzzels te maken met goedkope materialen.

Aan het begin speelden we 'simpele' spelletjes. Het viel me op dat Senna de spellen snel doorhad en ik maakte de spellen dus moeilijker. Telkens als we een denkspel gingen doen en ik de spulletjes klaarzette op de grond kwam ze al enthousiast bij me zitten.

Door het maken en spelen van de denkspellen heb ik 'denkspel-ogen' gekregen en overal waar ik kom, in mijn eigen huis, op mijn werk, bij vrienden thuis of in winkels... overal vind ik wel iets waar ik een denkspel mee kan maken. De verzameling denkspellen begon zich steeds meer uit te breiden en ik besloot alles vast te leggen op een manier dat anderen de spellen gemakkelijk na konden maken. Het resultaat hiervan is terug te vinden op deze site want er zijn inmiddels een hele hoop collages te vinden waarin, aan de hand van foto's, wordt uitgelegd hoe een spel gemaakt en gespeeld kan worden.

De mooiste bijkomstigheid vind ik dat Senna niet meer sloopt. Elke dag een half uurtje denkspellen spelen en ze is bekaf!

Wat natuurlijk ook leuk is, is dat andere hondenliefhebbers geïnspireerd raken door mijn creativiteit en zelf ook lekker aan de slag gaan met hun hond(en).

Ik noem het dan ook een WIN-WIN situatie.

 

 

 

Geplaatst door Lianne

Lees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb